Tilbake
Nyhet

- Jeg er ikke redd for å spørre. Terese om hennes reise med WCL Stavanger

Sakkyndig kontrollør i WCL Stavanger, Trude Terese Salomonsen, gikk fra COOP OBS til å reise ut til store industribedrifter for å kontrollere utstyr. Alenemoren fra Sandnes er ikke den som skyr nye utfordringer.
Publisert
29.12.2021

I 2013 begynte Terese i Westcon Løfteteknikk avdeling Stavanger. Det begynte på gulvet, men hun fikk utviklet kompetansen fort med god hjelp fra hennes nye arbeidsgiver.

- Jeg ble anbefalt av en kunde i den gamle jobben til å søke hos Westcon, da satt jeg i kassen på OBS. Jeg begynte på lager og logistikk, så fikk jeg truckførerbevis og så traverskran. Der var jeg i noen år, før jeg maste litt på å komme meg videre.

For Terese handler det om å utfordre seg selv og lære nye ting, og når man jobber i Westcon Løfteteknikk er mye mulig om du står på og tar grep.

- Jeg var nysgjerrig, så jeg fikk tatt et kurs med Rolf Wiksnes som da etter hvert godkjente meg som kontrollør. Det er vel 5-6 år siden nå.

Westcon Løfteteknikk har et eget kurs og kompetansesenter for både sine egne ansatte og eksterne kunder. Det kommer godt med når man ønsker å videreutvikle sin egen kompetanse.

- Jeg er ikke redd for å spørre når det er noe jeg vil lære, man må gjøre en liten innsats selv og. Kompetanse på forskjellige områder er fint å ha i en jobbhverdag som Sakkyndig kontrollør.

For Terese går dagen i kontroll av utstyr i verkstedet og diverse oppdrag ute hos kundene, noe som gir mye rom for læring og nye erfaringer

- Jeg er litt potet. Her inne i verkstedet kontrollerer vi utstyr i forhold til det kundene ønsker og det vi har i vår utstyrspool. Ellers drar jeg ut på montering og kontroll hos kunden. I dag skal vi ut til Equinor og montere en sling på en motor og last-teste det. Jeg lærer nye ting hele tiden, det setter jeg stor pris på. Det er kjekt å hele tiden få nye utfordringer.

Equinor er en av kundene til WCL Stavanger som har en fast avtale av kontroll og service på utstyr. Terese er blant de som ofte drar ut til Equinor for å utføre oppdrag, noe hun setter stor pris på.

- Jeg liker den blandingen av å være i verkstedet og ute hos kunden. Da får jeg både være med mine kolleger og være ute og treffe nye folk.

Hos avdelingen i Stavanger, som jobber mye mot selskaper i offshore-industrien, er det periodevis veldig hektisk. Da er det godt å ha gode kolleger som man stoler på.

- Det går litt i bølgedaler, da er det fint av man kan le litt sammen på verkstedet. Det er viktig. Vi jobber jo tett sammen og alle kjenner hverandre veldig godt, så det er et godt samarbeid hos oss.