Tilbake
Nyhet

‘Jeg tar de utfordringene som er’ – Kim Ørjan om sin hverdag i WCL avd. Bergen/Florø

Kim Ørjan Samuelsen har jobbet med kran og løft i over 15 år, og har så og si alle godkjenningene en kan ha som Sakkyndig Kontrollør av kraner og løfteutstyr. Til tross for den lange erfaringen, er det alltid rom for å lære mer, forteller han.
Publisert
25.4.2022

- Jeg har jobbet med dette i over 15 år. Jeg er egentlig maskinist, eller motormann, og har vært mye ute på sjøen, men så fikk jeg en mulighet i 2006 til å skifte litt beite.

 

Samuelsen er Sakkyndig kontrollør i Westcon Løfteteknikk avd. Bergen/Florø, og er utstasjonert på Mongstad-raffineriet til Equinor for en 12-måneders periode. Han har god kjennskap til raffineriet fra før.

 

- Jeg har gått her inne siden 2008 for et annet firma, før jeg ble ansatt i Westcon. Nå er jeg utleid til Equinor til deres egne kran- og løftegruppe.

 

Til tross for mange års erfaring med anlegget, er det fortsatt nye opplevelser og utfordringer å få på jobb.

- Ingen dager er like, det er hele tiden nye utfordringer. Selv om jeg har vært på raffineriet siden 2008, så er det jeg gjør nå helt annerledes enn det jeg gjorde tidligere. Nå er det litt mer å sette seg inn i. Man lærer nye ting hele tiden.

Kim Ørjan Samuelsen har jobbet på Equinor-anlegget på Mongstad siden 2008.

Med så god kjennskap til anlegget, og god kontakt med Equinor-ansatte, var det ikke så rart at Equinor hoppet på muligheten for å leie Samuelsen inn.

 

- Alternativet til Equinor var å kurse opp egne folk, men det kan ta litt tid. Så da de hørte at jeg skulle begynne i Westcon, tok de kontakt med en gang for å leie meg inn. Nettopp fordi jeg kjenner anlegget såpass godt fra før.

 

Samuelsen har nesten alle godkjenningene en Sakkyndig kontrollør kan ha - noe som er en stor fordel for kundene, forteller Avdelingsleder for WCL avd. Bergen/Florø, Frode Ulriksen.

 

- Flinke folk er nøkkelen. Så har vi jo tre personer her som har veldig lang erfaring og alle de nødvendige godkjenningene – det er en utrolig viktig fordel for kundene. Det betyr færre kontrollører ute på oppdrag, som er rimeligere og bedre.

 

Også Samuelsen selv kjenner en trygghet i å ha godkjenningene på plass i arbeidshverdagen.

 

- Jo flere kurs du har – jo flere bein har du å stå på. Det gjør arbeidet lettere, for å si det sånn.

 

Selv om han er en med lang erfaring, setter han likevel stor pris på den ekstra fagkompetansen som selskapet kan tilby internt.

- Man må alltid ha noen å støtte seg på i denne bransjen her. Det er mange regler og lover man skal forholde seg til, og du kan nok finne de på nettet, men du klarer aldri å huske på alle. Da er det greit å ha folk i organisasjonen som er leksikon.

 

For er det noe han eller andre lurer på, kan de alltids spørre Avdelingsleder Frode Ulriksen, eller andre fagspesialister som sitter på Haugesund-kontoret.

 

- Frode har jo vært veldig lenge i bransjen, så hvis man har spørsmål så har man alltids folk man kan spørre. Det sitter i tillegg en Fagsjef i Haugesund som er tilgjengelig, skulle man ha behov, eller helt nye ting dukker opp.

 

En Sakkyndig kontrollør sin hverdag er aldri lik, og Samuelsen er ikke en som takker nei til nye utfordringer.

 

- Jeg tar nå de utfordringene som er.