Tilbake

Seks kjappe med Kim Andre Nicolaysen Bru

Kim Andre Nicolaysen Bru fra Askøy jobber som sikringsleder innen tilkomstteknikk. Han fikk blod på tann da han som lærling fikk se andre tilkomstteknikere i arbeid. Han bestemte seg for å fullføre alle nødvendige kurs og har ikke sett seg tilbake siden. Vi har tatt en prat med ham for å høre mer om hvordan yrket innen tilkomstteknikk er.
Publisert
10.10.2023

Hvordan opplevde du din første dag som tilkomsttekniker, og hva følte du da?

– Min første dag begynner å bli en stund siden, men husker den fortsatt godt. Jeg reiste ut offshore til Snorre B og skulle jobbe med overflatebehandling. Vi dro rett til toppen av boretårnet. Jeg husker at jeg tenkte at det var veldig høyt når jeg kikket over rekkverket. Men likevel måtte man hoppe ut i det etter å ha sjekket utstyret sitt en ekstra gang.

Hvordan begynte du karrieren din innen tilkomstteknikk, og hva fikk deg interessert i dette yrket?

– Jeg startet som lærling på båt og har sett disse klatrerne som har hengt og dinglet under plattformene, og tenkte at dette vil jeg også gjøre! Jeg synes det ser helt rått ut. Så jeg bestemte meg for å dra på klatrekurs og komme meg i tauene.

Kan du beskrive en av de mest utfordrende situasjonene du har opplevd som sikringsleder, og hvordan håndterte du den?

– Det kan være utfordrende med mange ukjente faktorer å ta hensyn til. Det er alltid viktig å sikre operatørenes trygghet, noe som fører til en viss grad av press. En av oppgavene jeg husker godt gikk ut på en stor riggejobb med hengende last under en plattform, en "bracing" på 13 tonn, som i samarbeid med en kran skulle rigges inn under dekk, uten sikt for kranføreren. Her passet vi på å ha et kompetent og erfarent team for å gjennomgå arbeidsplanen grundig. Vi måtte også ta høyde for ukjente faktorer og ha en god redningsplan om det skulle være behov.

Hva er noe av det mest verdifulle du har lært gjennom din karriere i tilkomstteknikk?

– Innen tilkomstteknikk har vi et veldig godt kameratskap. Vi er nødt til å jobbe som et lag, stole på hverandre og lytte. Positive holdninger, med god takhøyde for å si sin mening, har gjort teamet sterkt.

Hvordan utvikler du deg som sikringsleder?

– Her handler ferdighetene som sikringsleder ofte om å tilrettelegge for å få utført en arbeidsoppgave på en trygg og effektiv måte. Vi bygger stadig vår kompetanse og utvikler oss. Vi har årlige seminarer for sikringsledere og resertifiserer oss hvert 3. år.

Hvordan balanserer du jobben din med fritid?

– Som offshore-arbeider reiser vi til jobb i 2 uker og har fullt fokus på arbeid da. Slik får man en fin balanse mellom jobb og fritid. Jeg bruker kveldene på jobb til å planlegge friperioden. Akkurat nå går det i en god del oppussing og prosjekter hjemme. Også barna liker å reise og leve et aktivt liv, så det er godt med en lang friperiode for far!