Tilbake
Nyhet

Seks kjappe med Roger Lien

Bedriften vokser og antallet faste ansatte stiger. Vi tok en prat med WCLs nyeste tilskudd, Roger Lien, om hans tidligere erfaringer, hvorfor han søkte seg til WCL og hva hans nye kolleger kan forvente av han.
Publisert
28.2.2022

Hei Roger, gratulerer med ny stilling! Kan du fortelle oss litt om deg selv?

Jeg er 51 år, født på Ringerike og oppvokst i Naustdal - Sunnfjords perle. Jeg har samboer og 4 barn i alderen 8 til 23. Har oppholdt meg i Naustdal fra 1971 frem til jeg meldte flytting til Karmøy 01.01.2022

Jeg kjører MC, en Harley Road Glide, som dessverre blir altfor lite brukt for øyeblikket. Heldigvis hører jeg rykter om at det er flere i WCL som deler denne formen for glede, så kanskje det blir noen turer utover våren og sommeren?

Ellers vil jeg si at jeg alltid har vært en ivrig person, med et stort engasjement for jobb og det å bidra til å få ting gjort.

Hvordan har karrieren din utfoldet seg?

Jeg startet min karriere i løftebransjen hos KIS Vest, avdeling Førde, i 1998. Der vi hadde hovedfokus på kunder som blant annet Norsk Hydro i Høyanger og Kværner Kleven, som nå er blitt Westcon Yards Florø.

Etter noen år i KIS kom ønsket om å reise offshore. Jeg ble ansatt i MTI AS i 2001 og ble med på utviklingen deres i Florø. Senere fikk jeg spørsmål om å være med på oppstart av MTI Middle East i Dubai. Det valget ble enkelt! Familien pakket i hui og hast og leide ut huset vårt i Naustdal. På plass i Dubai startet jeg som Operating Manager og fikk være med på en stor utvikling for selskapet. Dette ble et år med mange inntrykk, som jeg er glad jeg fikk dele med gode kolleger i MTI AS.

Vel hjemme igjen, fortsatte jeg med inspeksjoner både on- og offshore.

I 2008 ble jeg spurt av AGR EMI Team AS om å være med på oppstart av deres kontor i Florø, hvor jeg takket ja til en Prosjektleder-stilling. I 2010 ble AGR kjøpt opp av Oceaneering AS, og jeg inntok stillingen som Seksjonsleder, i Oceaneering Asset Integrity AS. Fokuset mitt der ble hovedsakelig personal, utvikling og økonomi.

Noe av det mest spennende med min karriere, har vært å få bidra med å utvikle de ulike avdelingene, og det å se potensiale i mine kolleger. Vi har skapt trygge forhold og gode samarbeid, og jeg ser frem til å gjøre det samme i WCL.

Hvordan endte du opp her og hva synes du er interessant med WCL?

Med samboer og de to yngste barna vel etablert på Karmøy, ble det mange år med pendling. Jeg så meg lei de utallige kilometerne frem og tilbake, og etter 20 år på samme plass ble det naturlig å sikte seg inn på Karmøy.

Når en ledig stilling som Prosjektleder i WCL avdeling Haugesund dukket opp, var jeg ikke i tvil om å søke.

Westcon Løfteteknikk har alltid stått sentralt i forbindelse med mitt arbeid. De har vært en konkurrent og dyktig leverandør i alle år. Jeg har alltid sett på WCL som en aktiv aktør, som griper muligheter i markedet. De tar risikoen av å være et ledende selskap innenfor vår bransje på strak arm.

Er det noe spesielt du tar med deg fra tidligere stillinger, i denne nye jobben som prosjektleder?

Ettersom jeg har vært i den samme bransje siden 1998, har jeg god kjennskap til hvilke behov som ligger i markedet. Jeg har også et klart inntrykk av hva våre kunder ønsker seg. Det har alltid gitt god gevinst å være tilgjengelig og løsningsorientert, så det skal jeg fortsette med i WCL.

Jeg håper at min erfaring og kjennskap kan være med på å gi Westcon et videre løft i årene fremover.

Hvordan har oppstarten vært? Noen spennende utfordringer?

Jeg er blitt godt mottatt i Westcon, og fått et nydelig bilde på storskjerm! Bare med det, føler jeg at jeg har tatt riktig valg, hehe.

Mitt inntrykk etter kort tid, er at det er mye kunnskap og vilje i folkene i det blå huset på Bakarøy.

Jeg går fra å være en leder med fokus på drift av avdeling og ha HMS- og personalansvar - til å være den som skal tilrettelegge for-og utføre prosjektet. Dette ser jeg på som en fin oppfrisking av karrieren og en lærerik utfordring.

Hva kan dine nye kollegaer forvente av sin nye lagkamerat?

Jeg har alltid vært en “ivrig” person, med et brennende ønske om å få ting til. Jeg tror folk vil beskrive meg som omgjengelig og interessert. Noe sta kan jeg nok være, men lytter også ivrig til andre som ønsker å bidra positivt.

Det å gå på jobb med en positiv holdning er noe jeg setter høyt, og i følge mine tidligere, gode kolleger, har jeg ekstremt dårlig humor. De tar selvfølgelig feil, haha!

Vi ønsker Roger velkommen til WCL og lykke til!