Tilbake
Nyhet

Skreddersydd løfteutstyr med Gleipnir

I 2018 utvidet vi virksomheten betydelig gjennom oppkjøpet av Gleipnir AS, et selskap kjent for sin spisskompetanse innen produksjon av løfte- og håndteringsutstyr for offshore- og maritimindustrien.
Publisert
6.6.2024

Strategisk oppkjøp

Gleipnir ble etablert i 2007 av en gruppe norske ingeniører og utviklet seg til å bli en anerkjent produsent og leverandør av løfteutstyr. I 2013 opprettet Gleipnir sitt første datterselskap, Gleipnir Sp.z o.o. i Polen, med mål om å nå ut til et større marked i Europa.  Oppkjøpet i 2018 kom på et kritisk tidspunkt da Gleipnir søkte etter en partner for å styrke sin finansielle posisjon og utvide markedstilgangen. Vi i Westcon Løfteteknikk så en unik mulighet til å styrke sin produktportefølje og få tilgang til nye markeder gjennom oppkjøpet av Gleipnir.

Teknologiske synergier

Integreringen av Gleipnir i Westcon Løfteteknikks drift har ført til flere betydelige fordeler. Ved å inkorporere Gleipnirs kompetanse og innovative løsninger har vi styrket produktkatalogen vår med førsteklasses utstyr samtidig som vi kan tilby skreddersydde løsninger til kundene.  

Teknologisk integrasjon har vært en av de største fordelene med dette oppkjøpet. Gleipnirs spesialkompetanse innenfor design og produksjon av spesialtilpasset utstyr har blitt en integrert del av tilbudet. Dette har ikke bare forbedret produktkvaliteten, men også økt innovasjonstakten innenfor selskapet.

– Ved å bli en del av Westcon Løfteteknikk har vi fått gode sparringspartnere i de norske ingeniørene. Samtidig leverer vi nå utstyr til en bredere kundegruppe, det har utvidet vårt tjenestefelt og gitt oss nye utfordringer, forteller Adam Rakoczy, leder av Gleipnirs avdeling i Polen.

Adam Rakoczy på stand for Gleipnir

Leder av Gleipnir avdelingen i Norge, Vegard Eikill legger til:

– Det er flott å jobbe med Gleipnir på tvers av landegrenser, vi har alle ulike erfaringer og perspektiver som til sammen skaper våre innovative løsninger. Det tette samarbeidet skaper gode synergier når vi designer og produserer skreddersydde produkter til våre kunder.

Fremtidsutsikter

– Med oppkjøpet av Gleipnir har vi fått en egen dedikerte R&D avdeling som lager utstyr på bestilling, det er flott å kunne tilby kundene våre skreddersydde produkter, sier Bjørn-André Haukås, administrerende direktør i WCL.

Seks år etter oppkjøpet er Gleipnirs produkter veletablert i produktkatalogen vår til glede for kunder i Norge og utenlands. Alle Gleipnirs produkter testes, kontrolleres og sertifiseres i WCLs lokaler før utsending og samarbeidet mellom ingeniøravdelingen i Polen og selskapets lokaler i Norge fungerer i dag sømløst. Videre jobber vi samlet med å kontinuerlig utvide både produkt og tjenesteleveransen til alle kunder.