Tilbake
Nyhet

Westcon Løfteteknikk fyller 30 år, men disse tre ansatte har til sammen 62 års erfaring i selskapet

I år feirer Westcon Løfteteknikk sitt 30-årsjubileum, og vi har tatt en prat med tre av selskapets lengstværende medarbeidere, hver med sin unike bakgrunn, mål og motivasjonsfaktorer. Kostkontroll leder Heidi Simarud, Økonomileder Gro Cecilie Hansen og Kontrollør Leif Ivar Haukås har alle lang fartstid i WCL, og har vært vitne til utviklingen i selskapet gjennom mange år.
Publisert
13.9.2023

Heidi Simarud startet i Westcon Løfteteknikk i 2007, og har vært med selskapet i 16 år. Gjennom alle disse årene har hun fulgt en rivende utvikling både innenfor WCL, egne arbeidsoppgaver, og digitalisering. I dag jobber hun som Kostkontroll Leder, og trives godt med det.

 

«Jeg har vært så heldig å få jobbe med litt forskjellige oppgaver gjennom min tid i WCL. Da jeg startet i 2007, så jobbet jeg med offshoreprosjekter og mobiliserte personell og utstyr i tillegg til ordrebehandling. Etter hvert ble omfanget så stort at jeg måtte velge mellom å jobbe med praktisk prosjektoppfølging og den kommersielle delen av prosjektene, og da valgte jeg å fokusere på det kommersielle. Det å ha vært en del av den praktiske oppfølgingen av prosjektene føler jeg er en stor fordel når jeg i dag som Business Controller jobber med hele WCL sitt totalkonsept. WCL har helt siden jeg startet i 2007 gitt meg stadig nye muligheter til å lære og til å bidra, noe jeg er svært takknemlig for, og er stolt av å være en del av.»

Heidi Simarud

Når vi videre spør Heidi hva annet som har hatt stor betydning for henne i WCL, nevner hun straks WIN; programmet hun er en av superbrukerne for.

 

«Den største milepælen for meg er da vi skiftet datasystem i 2014 fra Pims til vårt eget system Westcon Information System (WIN). WIN har virkelig revolusjonert vår databehandling, og siden det er vårt eget system er det mulig å skreddersy slik at det passer best mulig til våre behov. Slik kan vi stadig effektivisere og få inn nye funksjoner som kan være til hjelp. I 2024 skal WIN oppgraderes til ny plattform og det er noe vi ser fram mot som enda en ny milepæl.»

Og legger til:

 

«WIN kan vel kalles mitt ‘hjertebarn’. Det å ha vært endel at WIN-utviklingen har vært utrolig spennende, og det er alltid givende når vi lager nye funksjoner som vi ser løser problemer og gjør folks hverdag enklere.»

 

Økonomileder Gro Cecilie Hansen kom også til Westcon Løfteteknikk samme året som sin kollega Heidi Simarud, i 2007. Den gang startet hun som regnskapsmedarbeider, men har i løpet av de siste 16 årene fått økende erfaring og tillit.

Gro Cecilie Hansen

 «Helt fra jeg startet i WCL for 16 år siden, har selskapet gitt meg store muligheter til å utvikle meg. Jeg begynte som regnskapsmedarbeider, før jeg året etter ble lønnsansvarlig. For 6 år siden tok jeg over som økonomileder da vår tidligere økonomisjef sluttet. Selskapet er opptatt av å utvikle egne ansatte, og står du på og jobber, har du store muligheter, og jeger veldig takknemlig for de mulighetene selskapet har gitt meg. Ingen dager er like hos WCL, det er til tider et høyt tempo, noe jeg trives godt med. I tillegg til gode kollegaer har det vært naturlig å være her i så mange år.»

  

Å ha en sunn arbeidskultur er noe WCL alltid har hatt fokus på, og er glade for at det reflekteres i våre medarbeideres arbeidshverdag. Gro Cecilie mener arbeid på tvers av avdelingene styrker samholdet og arbeidskulturen.

 

«WCL sitt totalkonsept gjør at vi må dekke et bredt spekter av tjenester og produkter. Vi jobber mye på tvers av avdelingene for å tilby dette, noe som gjør at vi blir fleksible og får varierte arbeidsoppgaver. Jeg oppfatter at vi har en arbeidskultur der vi hjelper hverandre og trår til der det trengs.»

«For egen del mener jeg at dette gjør at en får et godt arbeidsforhold på tvers av avdelinger, uten for mange ledd som kan være tidstyv. Vi er alle gode kollegaer som hjelper hverandre, det er høy takhøyde, og vi snur oss fort rundt i en hektisk hverdag. Det er lov å være uenig, og det er lov med høy temperatur, men når vi går hjem for dagen skal vi være gode venner og kollegaer som støtter hverandre og respekterer hverandre.»

 

Det har ikke bare vært solskinnsdager som økonomileder de siste årene, da eksterne faktorer i verdenssamfunnet har gjort markedene ustabile.

 

«De siste årene har vært preget av en del uroligheter, og både pandemi og krig i Europa har bidratt til usikkerhet. Pandemien ga oss stor usikkerhet rundt ordretilgang, og disse to årene var også preget av permitteringer og høyt sykefravær. Krigen i Ukraina har ført til usikkerhet rundt vareleveranser, prisstigning og transport utfordringer. Vi handler mye fra utlandet, og valutaendringene har, i tillegg til økte strømpriser her hjemme, ført til endel økte kostnader for oss. Men i ettertid ser vi allikevel WCL har klart seg bra gjennom disse årene. Vi er heldige som har faste rammeavtaler som gir oss forutsigbarhet, vi har solide eiere i ryggen, og vi har god økonomi og likviditet i selskapet.»

Leif Ivar Haukås

Leif Ivar Haukås har vært med på hele reisen til Westcon Løfteteknikk. Han har vært ansatt i selskapet siden 1993 og har flere historier å trekke frem, som den gangen han hadde en litt uheldig episode med selskapets firmabil.

 

«Jeg var på kaffebesøk hos en venn like etter jobb en dag, vi pratet og drakk kaffe da jeg fikk en telefon. Det var en kollega som ringte å spørre om hvorfor bilen min stod like ved hovedveien, jeg svarte med at de ikke kunne være min, fordi jeg var på besøk. Men da han insisterte på at det var min bil gikk jeg for å se ut vinduet, og der ser jeg at firmabilen har rullet ned hele oppkjørselen, over jordet og står nede ved hovedveien. Så jeg legger på spring for å sjekke ut hva som har skjedd.

Firmabilen som jeg hadde lånt hadde heldigvis ikke noen store skader, men bak i bilen hadde jeg mange spraybokser. Sprayboksene hadde reagert på den spontane turen, så hele lasterommet hadde blitt sprayet i alle slags farger. Heldigvis så sjefen, Karl Johan Jentoft, adm. Direktør, humoren i situasjonen. Han sa jeg kunne beholde den ødelagte bilen, så skulle han kjøpe ny. Det syns jeg var skikkelig snilt av han. Konsekvensen ble kun at jeg satt igjen med en litt vel fargerik firmabil i årene etter det.»

Gro Cecilie Hansen og Leif Ivar Haukås

Med over tre tiår i samme selskap har Leif Ivar vært der lengre enn de fleste, og har samtidig erfart det meste. Nye kollegaer har kommet til, andre har pensjonert seg, men Leif Ivar koser seg fortsatt på jobb. Vi spør han hvorfor han har blitt værende i WCL.

 

«Det er nok ikke så mange plasser jeg kunne vært like lenge. Westcon Løfteteknikk har gitt meg en fantastisk arbeidsplass, hvor jeg har fått vært med på mye. Varierte arbeidsoppgaver og mange gode kollegaer er vel svaret på hvorfor jeg har trivdes så godt.»

 

Han legger til:

 

«Det er noe spesielt med å ha hatt en så kjekk jobb i mer enn 30 år. Det er ikke mange som kan si det samme.»