Tilbake
Nyhet

Westcon Løfteteknikk satser på Karmøy og Haugesund Cargo Terminals

Westcon Løfteteknikk AS (WCL) skal nå etablere nytt lager og nye kontorer ved Haugesund Cargo Terminals på Husøy. Selskapet, som spesialiserer seg på løfteteknikk og kranarbeid, har hatt sterk vekst og har nå et ønske om å få et sterkere fotfeste lokalt.
Publisert
8.9.2021

En ny avtale er inngått med Karmsund Havn om etablering av lager og kontor for Westcon Løfteteknikk på Husøy.

Administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk AS (WCL), Karl Johan Jentoft, har stor tro på etableringen:

- Karmsund Havn har mange skipsanløp som passer godt inn i vår kundeportefølje, og der er etablert flere aktører som vi samarbeider godt med. Karmsund Havn vokser og vil bli en betydelig nasjonal aktør – dette vil vi nå bli en del av med vår spisskompetanse innenfor kran og løft, forteller Jentoft.

- Det er viktig for Westcon Løfteteknikk at vi får flere bein å stå på.

For WCL vil dette også innebære bedre nærhet til sine kunder. Selskapet har stort fokus på kort responstid på henvendelser - både når det gjelder tjenester og salg og utleie av produkter - og gode kundeopplevelser. På Haugalandet er WCL godt etablert med gode tilbakemeldinger fra større bedrifter som Aibel og Hydro.

Lageret og de nye kontorene vil etter planen være operative innen 1. august 2020, men flytting av produkter og møblering av kontorfasiliteter starter allerede før ferien.

Direktøren trekker frem fordeler også for medarbeiderne, spesielt for de lokale medarbeiderne som er bosatt på Karmøy; det blir kortere vei til jobb, mer variasjon i arbeidet og Westcon Løfteteknikk som selskap får enda bedre nærhet til kunder på Karmøy og de ulike bedriftene ved Karmsund Havn

- Det er viktig for Westcon Løfteteknikk at vi får flere bein å stå på. Med denne etableringen vil vi få et sterkere fotfeste lokalt, og vil bidra til variasjon i arbeidsoppgavene for våre medarbeidere. Dette bidrar til å øke vår kompetanse på sikt, forklarer Direktøren.

Torfinn Gaupås, forretningsutvikler hos Karmsund Havn, syntes det er flott at Westcon Løfteteknikk nå skal etablere seg på Husøy:

- Dette vil tilføre mye positivt til terminalen, og styrker Husøy og Haugesund Cargo Terminals med den spisskompetansen og tjenester som Westcon Løfteteknikk tilbyr, forteller Gaupås.

Han mener dette kan medføre enda mer trafikk til havnen på Husøy.

Begge parter ser på dette som et steg i riktig retning for både WCL og Karmsund Havn sin respektive vekst.