Tilbake
Nyhet

Westcon Løfteteknikk signerer kontrakt med Dyneema® produsent.

Westcon Løfteteknikk har nylig signert kontrakt med tau- og wireprodusenten Lankhorst Ropes, for eksklusiv distribusjon av produktene i Norge.
Publisert
31.3.2022

Kontrakten gjelder for heavy-lift produkter og Dyneema® tau, som blir mye brukt i fortøynings- og offshore-arbeid. Leverandøren er meget anerkjent internasjonalt.

Rune Bjørkevoll, Avdelingsleder i WCL Stavanger, er veldig fornøyd med den nye avtalen.

- Vi er veldig stolte av at Lankhorst har valgt oss som leverandør av deres produkter. Produktene er av høy kvalitet og vi gleder oss til å kunne tilby dette til våre kunder.

Selskapet er en del av WireCo. World Group Inc. og leverer syntetisk, fiber- og ståltau til tungløft for offshore segmentet, blant andre.

Lankhorst, i likhet med WCL, legger mye av forretningsmodellen mot gjenbruk og resirkulering av tauene, forteller Salgsleder i Lankhorst Ropes, Marcel van der Molen.

- Lankhorst har gått gjennom et omfattende test-program for å demonstrere levedyktigheten av våre produkter. Vi har gjort det gjennom Technology Qualification tilnærmingen, tilrettelagt gjennom DNV OS-E303.

Bjørkevoll mener den felles satsningen på bærekraft, har hatt en innvirkning på produsentens leverandørvalg.

- Gjenbruk blir bare viktigere og viktigere. I WCL har vi et stort fokus på gjenbruk av alle typer løfteutstyr i vårt arbeid, noe som jeg tror spilte en rolle i valget av leverandør for Lankhorst.

Produsenten av Dyneema® Tau har også fremtidige planer for å øke bevisstheten rundt varigheten av deres produkter, samt å introdusere resirkulert materiale inn i produksjonen.

- Ytterligere testing ved høye temperaturer har demonstrert kasseringspunktet til syntetiske Heavy Lift slynger. Når vi ser på dagens bruk ser vi generelt sett at kun 10% av levetiden til produktet blir brukt før det blir kastet. Vi har fortsatt en lang vei å gå for å forklare og demonstrere til våre kunder at produktene kan brukes mye lengre enn det de gjør nå. I tillegg kan vi snart tilby bio-baserte Dyneema® tau og vi håper at vi, i slutten av 2022/ starten av 2023, kan tilby Dyneema® Heavy Lift slings produsert av resirkulert plastikk.

Frem til nå har ikke WCL hatt et formalisert samarbeid med produsenter på denne type produkter, og selskapet får nå utvidet porteføljen med produkter fra enda flere anerkjente leverandører.

Administrerende direktør i WCL, Karl Johan Jentoft er veldig fornøyd med den nye avtalen med Lankhorst Ropes og gleder seg over tilskuddet i porteføljen.

- Vi jobber hele tiden for å kunne videreutvikle vårt tilbud til våre kunder. Dette er den nyeste av en rekke gunstige avtaler vi har medprodusenter, som blant annet J.D. Neuhaus og EMCÉ.

Jentoft mener det er viktig å stille som et godt eksempel i industrien når det gjelder å være miljøbevisst.

- Vi har et overordnet ansvar, likt som andre aktører i industrien, for å implementere de tiltakene vi kan slik at vi bidrar til å kutte utslipp på tvers av avdelinger og fagområder. En stor del av kjernevirksomheten vår er vedlikehold og kontroll av utstyr, og det er klart at sikkerheten alltid skal prioriteres, men vi ser også at det er mye av utstyret som blir brukt i dag som gjerne kan bli brukt enda mer. Beviset er jo det utstyret vi selv leier ut regelmessig til våre kunder – så lenge utstyret blir kontrollert og vedlikeholdes regelmessig, så kan levetiden på utstyret utnyttes i mye større grad, forklarer han.

Lankhorst på sin side ser frem til å posisjonere seg sterkere i det norske markedet med denne kontrakten.

- Vi har ikke hatt så stor synlighet i det norske markedet. Det er dominert av norske leverandører, så for et utenlandsk selskap skal gjøre det bra må vi være fysisk tilstede. Vi håper på vekst for begge selskapene, samtidig som vi skal introdusere en bærekraftig tilnærming til bruken av syntetiske Heavy Lift slynger i offshore og energi sektorene, forklarer van der Molen.

Med sitt store nettverk, gode rykte og kundeservice, var WCL et smart valg for produsenten, mener van der Molen.

- Vi valgte WCL på grunn av deres formidable rykte, deres produkter og kundebase, I tillegg til deres innovative tilnærming til kundetilfredshet.

Umiddelbart vil ikke avtalen ha noe praktisk effekt for WCL sine kunder, foruten et større tilbud av produkter, men Bjørkevoll ser for seg langsiktige fordeler som kan komme av avtalen. 

- Kortsiktig vil det ikke være så stor forskjell, men unntak av produktene, selvfølgelig. Langsiktig håper vi at leveringstiden, kontroll og reparasjon kan ta kortere tid, som vil kunne ha stor betydning for våre kunder, avslutter han.