Tilbake
Nyhet

Tor-Arne Bendiksen ble benket av en kneskade, heldigvis landet han en spennende kontorjobb som offshore-prosjektleder

Tor-Arne Bendiksen har vært en trofast ansatt hos Westcon Løfteteknikk i 24 år, og i dag jobber han som prosjektleder innenfor Offshore/Maritim sektor. Overgangen til denne rollen var ikke helt planlagt; han hadde egentlig tenkt å fortsette som offshore-arbeider.
Publisert
5.2.2024

Tor-Arne Bendiksen har vært en trofast ansatt hos Westcon Løfteteknikk i 24 år, og i dag jobber han som prosjektleder innenfor Offshore/Maritim sektor.
Overgangen til denne rollen var ikke helt planlagt; egentlig hadde han tenkt å fortsette som offshore-arbeider. Da en kneoperasjon satte en stopper for livet til sjøs, tenkte Åkrabuen at han ikke ville sitte hjemme sykemeldt. Heldigvis hadde WCL behov for noen til å koordinere prosjekter og arbeid, og dermed begynte Bendiksen som prosjektleder. Tor-Arne trivdes så godt at selv etter at han var friskmeldt bestemte han seg for å fortsette i kontorjobben.

I tillegg til å ha fagbrev som rørlegger og mekaniker, besitter Bendiksen på en imponerende rekke kurs og sertifiseringer. 

Dette inkluderer bl.a. innen Hydraulikk, NDT (nondestructive testing), Sakkyndig Person og Tilkomstteknikk.

Tilkomstteknikk er et fokusområde for Bendiksen 

Tilkomstteknikker en effektiv og trygg arbeidsmetode, spesielt på steder med vanskeligadkomst. 

En av de største fordelene med tilkomstteknikk er at metoden kan brukes overalt, og innen de fleste fagområder som sakkyndig kontroll, elektro, mekanisk, NDT etc.

 
Han forklarer at tilkomstteknikk er metoder for atkomst og sikring av arbeid i høyden. Tilkomstteknikk er viktig for å kunne utføre arbeid på konstruksjoner og installasjoner som er vanskelig å komme til. Mye av det han gjør på jobben handler om å sørge for at riktig personell er klare til å jobbe ute på sjøen.

 

- God kommunikasjon og planlegging med operatørene er viktig for et godt stykke arbeid. Vi må vite nøyaktig hva jobben går ut på, slik at vi effektivt kan identifisere type arbeid og hvilket utstyr vi trenger for å utføre det, sier han.
Offshore tilkomstteknikk

Arbeid med tilkomstteknikk

Innen tilkomstteknikk har man også en rolle som sikringsleder. Den har ansvar for operatørenes sikkerhet. Dette er bla. jobben til Kim Andre Nicolaysen Bru, som du kan lese mer om her.

 

- Når vi setter sammen et team for å jobbe i henhold til NS 9600, følger vi bestemte regler. Utstyret teamet skal bruke er forhåndsbestemt. Alt av utstyr er allerede pakket og klart til bruk, og det gjør prosessen ganske grei og effektiv, forteller Bendiksen.

 

 Til slutt forteller Bendiksen at det han liker mest med jobben sin er mangfoldet. Ingen dager er like, med stadig nye prosjekter som gir spenning og variasjon i arbeidshverdagen.