Tilbake
Nyhet

Vi ser tilbake på 30 innholdsrike år

De siste 30 årene har vært innholdsrike for Westcon Løfteteknikk, nå som jubileumsåret går mot slutten tillater vi oss å ta et tilbakeblikk på de siste tre tiårene. Gjennom selskapets historie har det vært mange høydepunkter, og vi har spurt administrerende direktør, Karl Johan Jentoft, og påtroppende leder, Bjørn-André Haukås, om de mest betydelige hendelsene i selskapets historie. Vi ser tilbake på Westcon Løfteteknikks største milepæler.
Publisert
18.12.2023

1997-1998 – Prosjektleveranse til Visund-feltet

Den første milepælen kom i 1997. Da fikk Westcon Løfteteknikk tildelt en stor prosjektleveranse til Visund-feltet. Leveransen var på hele 21 løfteinnretningen bestående av Hadef-produkter. Kontrakten fikk de gjennom Aibel, dette var den første leveransen selskapet fikk hvor sluttkunden var et oljeselskap. At WCL fikk denne kontrakten var på grunn av deres erfaring med Hadef-produkter som var godkjent i Statoil-systemet og innenfor Norsok regelverket, det var tillitserklæring fra deres nye samarbeidspartner Aibel og sluttkunden Statoil. Denne leveransen skapte flere gode synergier for videre arbeid for Westcon Løfteteknikk.

1998 – Rammeavtalen med Aibel

I samme tidsperiode som Visund-leveransen falt også rammeavtalen med Aibel på plass. Den første avtalen med Aibel ble signert allerede i 1996, den avtalen innebar vedlikehold, kontroll og sertifisering av kranparken på verftet til Aibel. Samarbeidet mellom selskapene vokste, og WCL fikk også ansvar for vedlikehold av truckparken før rammeavtalen kom på plass. Westcon Løfteteknikk er, og har siden da, vært totalleverandør på løfteteknikk for Aibel.

Det er ikke til å legge skjul på at Aibel-samarbeidet åpnet mange dører for WCL, det var i sammenheng med Aibels eksklusive leieavtale med selskapet at uteleiepoolen startet og et nytt forretningsområde åpnet seg opp for Westcon Løfteteknikk.

Du kan lese mer om samarbeidet mellom Aibel og Westcon Løfteteknikk her.

1998 – Utleiepool

Utleiepoolen bestående av løfte- og sikkerhetsutstyr fikk sin start i 1998. Det var ikke bare Aibel som så fordelene med å kunne leie løfteutstyr i stedet for å eie det selv, og sammen med kunder og partnere har utleiepoolen til WCL opplevd stor vekst. Innkjøpet, lagring og vedlikehold av alt utstyret krevde plass, mer plass enn selskapet hadde til disposisjon i sine lokaler langs Smedasundet. Samtidig som utleiepoolen vokste, vokste også selskapet og de måtte finne nye lokaler som var levedyktig for ytterligere vekst.

Les mer om utviklingen av WCLs utleiepool her.

2003 – Oppstart for tilkomstteknikk

Det er nå 20 år siden Westcon Løfteteknikk satset på tilkomstteknikk (TT). De så utviklingen og fordelen av industriklatrere og ønsket å utvide eget tilbud her. I 2003 kjøpte de opp selskapet ITT og etablerte en intern avdeling på TT. Etterspørselen etter industriklatrere har bare økt med årene, og WCL har i dag en stor avdeling med TT personell innenfor alle fagkategorier.

2004 – Nye flotte lokaler på Bakarøy

I 2004 investerte WCL i en større eiendom på Hasseløy (Bakarøy) i Haugesund. Her kunne selskapet endelig bygge tilegnede lokaler for både medarbeiderne som jobber med det tekniske og for administrasjonen.  Det var en ny verden å få flytte inn i topp moderne lokaler hvor de også hadde rom for å vokse. Siden den gang har de bygget en ny hall på eiendommen og er nå igjen interessert i å ekspandere etter god utvikling gjennom årene på Bakarøy.

WCLs flotte fasiliteter på Bakarøy i Haugesund.

2008 – Etablering av avdeling i Stavanger

I 2008 etablerte Westcon Løfteteknikk seg i Stavanger. De så et marked for totalkonseptet sitt innen løfteteknikk sør for Boknafjorden og tok sjansen. Det er klart de hadde flere konkurrenter i sørfylket, men de etablerte seg i markedet og er i dag en betydelig aktør i Stavanger-regionen med et 20-talls ansatte. De ser et stort potensial for videre vekst for Stavanger-avdelingen de kommende årene.

2008 – J.D. Neuhaus agentur

Det er 15 år siden Westcon Løfteteknikk fikk agentur på løfteutstyr fra giganten J.D. Neuhaus. Agenturet har betydd mye for utviklingen til utleiepoolen, det tyske løfteutstyret er av verdensklasse og svært populært på utleiemarkedet også i dag. WCL ønsket den direkte produsentkontakten slik at de sammen med produsentene kunne utvikle seg, agenturet gav kostreduksjoner og raskere leveranse til kundene samt tett kontakt mellom selskapene for produktforbedring. J.D. Neuhaus agenturet var det første for selskapet på Bakarøy, og selskapet så viktigheten av mulighetene det gav dem og kundene. I dag har de flere slike agenturer med produsenter.

2015 – Rammeavtale med Statoil

En stor milepæl for WCL var da de i 2015 inngikk en rammeavtale med Statoil (Equinor). Dette var ikke selskapets første møte med Statoil, de hadde levert til prosjekter Aibel hadde med Statoil, samt hatt Statoil ansatte på kurs og opplæring. Men det å bli totalleverandør til giganten Statoil var enormt stort for Westcon Løfteteknikk. Det var et nytt kvalitetsstempel for WCL å være en godkjent leverandør i Statoil-systemet, det gav mange gode synergier. Statoil, eller Equinor som de hetere i dag, bruker fortsatt Westcon Løfteteknikk for alle behov av løfteteknikk, og tar i bruk hele totalkonseptet de tilbyr.

2015 – Martin Linge prosjektet

I 2015 fikk Westcon Løfteteknikk selskapets største kran-salg. Tre kraner ble solgt til Knutsen Groups KNOT for Martin Linge prosjektet. Det ble det største enkeltsalget i selskapets historie.

2018 ­– Etablering av avdeling i Bergen

2018 var året WCL etablerte seg i Bergen. Her startet selskapet på bar bakke og har bygget seg opp en ny avdeling. Med lokal ledelse har Bergen-avdelingen i dag rundt 15 ansatte, de har også en avdeling i Odda, Førde og Florø som tilhører Bergen-avdelingen.

2023 – Nye kraner til Aibel

I år sikret selskapet seg nok en stor verdikontrakt. Aibel forespurte etter to nye dekkskraner, og som totalleverandør for verftet på naboøya er disse nå i produksjon og skal leveres i 2024 til Hornsea prosjektet.

Karl Johan Jentoft og Bjørn-André Haukås sammen utenfor hovedkontoret på Bakarøy i Haugesund.

Da vi satt oss ned med Bjørn-André Haukås og Karl Johan Jentoft ble det raskt klart at det ikke manglet høydepunkter de kunne trekke frem. Når vi spør dem om hvilken milepæl de personlig setter høyt svarer Bjørn-André:

– Rammeavtalen med Statoil (Equinor) betydde enormt, jeg husker fortsatt den dagen Karl Johan satt og signerte den avtalen. Den avtalen var et stort klapp på skulderen for WCL, en bekreftelse på det gode arbeidet vi gjør og et kvalitetsstempel på det vi leverer.

Karl Johan legger til:

– Ja, jeg stiller meg bak dette. Ringvirkningene fra Statoil-aksepten har betydd mye, det har åpnet enda flere dører for oss.

For mannen som har ledet selskapet i 30 år betydde det mye å flytte forretningen til Bakarøy.

– Som administrerende direktør var det en betryggelse å flytte inn i så flotte fasiliteter. En plass selskapet skulle vokse og en god plass for alle medarbeiderne å tilbringe sin arbeidsdag. Vi trives godt her på Bakarøy, forteller Karl Johan.

Fremover ønsker selskapet å satse videre, avdelingene i Stavanger og Bergen fortsetter å være satsingsområder og videreutviklingen av totalkonseptet er en prioritet.